Koncept

La Bontá er et kvalitetsbageri med butik og café i Aalborg og Hjørring.

 

SMAG TAGER TID

Vi værner om bagerfagets bedste traditioner. Vi bager brød efter de bedste bageprincipper, som bl.a. betyder, at vi bruger ganske lidt gær og lader brødet hæve i lang tid. Den kombination får den bedste smag frem i brødet, ligesom det også giver brødet en lang holdbarhed og ernæringsmæssigt den bedste værdi.

 

SPRØD SKORPE UDEN FEDTSTOF

Vi har fokus på det gode, sunde brød og bager derfor næsten alle vores brød uden brug af sukker og fedtstof.

Når der ikke tilsættes fedtstof opnår man den karakteristiske seje skorpe, som man bl.a. kender fra franske baguettes og mange italienske brødtyper.

Mange tror fejlagtigt, at tilsætning af fedtstof, giver brødet en saftigere krumme, men tværtimod. Fedtstof er faktisk medvirkende til, at brødet bliver hurtigere tørt.

Kun sigte – og grovsigtebrød er tilsat fedtstof i form af rapsolie.

 

BRØD UDEN SUKKER

Når man bager brød uden sukker, skal brødet hæve i længere tid for at opnå den klassiske gyldne kulør. Derfor er alle vores brød langtidshævede

Der er ikke tilsat sukker i nogle af vores brød.

 

HÆVNING

For at frembringe en unik smag i brødet, skal brødet hæve i lang tid. Vi behøver derfor kun at tilsætte en begrænset mængde gær og lade dejen hæve i 12-18 timer ved 5 grader.

Vi koldhæver alle vores brød med undtagelse af vores rugbrød, som hæver ved 30 grader i 12-18 timer.